14 juni 2010

De goede strijd - Corrie ten Boom


'Misschien denkt u: "Ik heb niet genoeg geloof". Hudson Taylor, de grote zendeling van China, zei: "We hebben geen groot geloof nodig, maar geloof in een grote God. Jezus zei dat, zelfs al is ons geloof zo klein als een mosterdzaadje, we bergen kunnen verzetten.
Toen de gevangenbewaarder van Filippi aan Paulus en Silas vroeg; "Wat moet ik doen om behouden te worden?" antwoordden zij:"Geloof in de Here Jezus en gij zult behouden worden." (Hand.16:30,31)
Als u die stap doet, wordt u een kind van God; u staat aan de kant van de Heer op het moment dat u door de deur van het geloof binnen gaat. Dit is het grote begin van de strijd des geloofs en we hebben de wapenrusting Gods nodig om te kunnen standhouden, zelfs als we moeten stilstaan. Maar het is een overwinningsstrijd; de Heer opent de deur van de schatkamers van overvloed van het geloof wijd en Hij vraagt ons binnen te komen en met vrijmoedigheid te nemen.
God zegene u. Er is een oceaan van Gods liefde beschikbaar door de Heilige Geest (Rom 5:5). Er is overvloed voor ieder. Moge God u geven nooit te twijfelen aan die overwinnende liefde - hoe de omstandigheden ook zijn.'
C.ten Boom


2 opmerkingen:

 1. Hallo Wendy,
  Ik lees sinds een paar dagen mee op jouw bemoedigende blog. Zelf ben ik een grote fan van de boeken van Elisabeth George en zodra ze in het Nederlands vertaald uitkomen, sta ik vooraan in de rij om ze te kopen.
  Bedankt voor wat je met mij wilt delen via jouw blog. Het voelt als een steuntje in de rug om iemand te treffen die hetzelfde denkt. Hartelijke groet en Gods zegen, Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi om te horen Astrid! Dank je wel voor je reactie.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.