24 mei 2010

Schrijf Gods Woord op de tafel van je hart

"Wetenschappers zeggen dat er twaalf miljard hersencellen in het gemiddelde menselijke brein zitten, maar dat de meeste mensen slechts tien procent hiervan gebruiken. Voordat er notitieboekjes en handige schrijfmaterialen bestonden, hadden mensen de gewoonte ontwikkeld om veel van wat ze hoorden, te onthouden; het was de enige manier die ze hadden om dingen vanuit het verleden te achterhalen als ze die nodig hadden.
De afgelopen jaren is er een opleving geweest van de verloren kunst van het onthouden, en ik heb gezien dat degenen die het gebruiken om de Schrift te leren, snel groeien in hun geestelijke levens. Dawson Trotman, oprichter van de Navigators, heeft waarschijnlijk meer mensen geïnspireerd dan wie dan ook in de twintigste eeuw. Hij zei: 'Niets is meer lonend voor de tijd die erin gestoken is dan het opschrijven van Gods Woord op de tafelen van je hart.'  Ik heb zoveel mensen gezien die gigantische geestelijke stappen namen toen ze begonnen met het uit hun hoofd leren van de Schrift."
T. LaHaye


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.