Inspirerende woorden van Spurgeon

Gisteren las ik in Johannes 3 het gesprek van Nicodemus met de Here Jezus. Ik heb altijd bewondering voor Nicodemus gehad dat hij de moed had om 's nachts persoonlijk Jezus een levensbelangrijke vraag te stellen. Wanneer dit stukje niet in de Bijbel zou staan, zouden we een heel belangrijk gedeelte gemist hebben. Opnieuw werd ik er bij bepaald hoe belangrijk het is om wederom geboren te worden. Om werkelijk met je hele hart een keuze voor de Here Jezus te maken, Hem aan te nemen als Heiland en Verlosser, dit ook te belijden, en Hem te volgen al de dagen van je leven. Deze beslissing is de belangrijkste beslissing die we kunnen maken in ons leven, als reactie op en uit dankbaarheid voor Zijn heerlijk Evangelie.
Van Spurgeon kwam ik een paar mooie citaten tegen die hier betrekking op hebben:

"Als Christus werkelijk uw Here is, zult u Hem gehoorzamen, als Hij niet uw Here is, noem Hem dan niet zo."

"Ik hoor regelmatig dat personen worden aangespoord om hun hart aan Christus te geven, hetgeen een zeer juiste aansporing is, maar dat is niet het evangelie. Het evangelie komt voort uit iets dat Christus u geeft, niet uit iets dat u aan Christus geeft."

Wel vaker heb ik Spurgeon aangehaald. De laatste tijd kom ik 'toevallig' overal citaten en preken van hem tegen. Charles Haddon Spurgeon was in staat de zaken kernachtig onder woorden te brengen.

Charles Haddon Spurgeon (Kelvedon (Essex), 19 juni 1834 - Menton, Frankrijk, 31 januari 1892) was een Engelse baptistisch prediker in de puriteinse traditie in het 19e eeuwse Engeland. Hij wordt wel de 'prins der predikers' genoemd. Belangrijke onderwerpen uit zijn prediking waren de vergeving van zonden en de noodzaak van wedergeboorte. Ook schreef hij vele christelijke boeken en -liederen.

Spurgeon kon uitstekend en boeiend preken. Elke zondag zaten in Zuid-Londen waar hij predikant was, duizenden mensen onder zijn gehoor. Al spoedig was de bestaande kerk te klein en moest worden uitgeweken naar een concertzaal. De gemeente was destijds de grootste ter wereld. Bij een bidstond in het Crystal Palace zaten eens 23.500 onder zijn gehoor. Een groot aantal van zijn preken werd in de week nadat ze waren uitgesproken gedrukt. Later werden ze ook vertaald en in verscheidene talen over de hele wereld verspreid.

Deze man was gezegend met geweldige gaven waar wij allemaal vandaag de dag van genieten mogen en door mogen worden opgebouwd. Er verschijnen steeds meer boeken en preken van hem.
zie ook : Informatie over Spurgeon  en Preken van Spurgeon


Reacties