20 april 2010

Tien manieren om je kinderen lief te hebben

Onze kinderen groeien de laatste tijd enorm hard, zowel geestelijk als lichamelijk. Af en toe realiseer ik me dat ik al weer bijna 18 jaar moeder ben en dus al bijna een volwassen dochter heb. Wat gaat het toch allemaal snel! Je hoort het wel vaker mensen zeggen maar het klopt echt dat de tijd naarmate je ouder wordt nog sneller lijkt te gaan. Wanneer de kinderen ouder worden moet je er steeds meer voor kiezen om echt tijd met hen door te brengen omdat ze zelf al een heel sociaal leven hebben opgebouwd en de tijd die je samen hebt beperkt is.
Onderstaand stukje in het dagboek van Elizabeth George geeft een aantal manieren om je kinderen lief te hebben. Het is goed om dit dagelijks in praktijk te brengen, of je kinderen nou 18 of 3 jaar zijn, het is altijd nodig.

"Probeer zo veel mogelijk tijd door te brengen met je kinderen. Dat is van onschatbare waarde. We hebben het geweldige voorrecht hen te mogen liefhebben en hen te wijzen op God. In deze korte overdenking wil ik je tien manieren laten zien om je kinderen lief te hebben:

1. Onderwijs hen en voedt hen op
2. Prikkel hen niet ( Efeze 6:4)
3. Praat met God over je kinderen
4. Praat met hen over God
5. Lees veel over opvoeding
6. Lees je kinderen voor
7. Leer hen bidden
8. Zorg goed voor hen
9. Vertel hen over de Here Jezus
10. Doe je best om het goede voorbeeld te geven.

Een heel wijs iemand heeft ooit gezegd: "Als wij ons zondige gedrag vandaag niet afleggen, zien we het morgen in onze kinderen terug".

E. George - Een vrouw naar Gods hart (dagboek)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.