Uw woorden vond ik en at ze op

Een vrouw kocht een papegaai, nam die mee naar huis en ging de volgende dag terug naar de dierenwinkel. "Deze vogel kan niet praten," zei ze tegen de eigenaar.
"Heeft hij een spiegel?" vroeg de eigenaar. "Papegaaien houden van spiegels. Ze zien zichzelf terug en beginnen een gesprek." De vrouw besloot een spiegel te kopen. De volgende dag keerde ze opnieuw terug. De vogel kon nog steeds niet praten.
De eigenaar vroeg: "Wat dacht je van een ladder? Papegaaien houden van op en neer over een ladder gaan. De kans dat een gelukkige papegaai praat is groter." De vrouw kocht een ladder. De volgende dag keerde ze opnieuw terug, de vogel kon nog steeds niet praten. "Heeft uw papegaai een schommel?" vroeg de eigenaar. "Zo niet, dan is dat het probleem. Hij zal dan ontspannen en praten." Met tegenzin kocht de vrouw een schommel. De volgende dag liep ze de winkel in en haar gelaat was veranderd. "De papegaai is gestorven," zei ze.
De eigenaar van de dierenwinkel schrok. "Het spijt me heel erg. Heeft hij ooit een woord gezegd?" vroeg hij. "Ja, vlak voor hij stierf," antwoordde de vrouw. "Hij zei: 'Verkopen ze geen voedsel bij die dierenwinkel?'

Moraal
De moraal van het verhaal is dit: Je kunt je leven doorbrengen met spiegels, met nadruk op het uiterlijk. Of op ladders, gericht op carrière-succes; op schommels, gericht op entertainment en vervolgens kun je sterven van de geestelijke honger. Je zult geestelijk sterven als je jezelf niet iedere dag voedt met Gods Woord. Jeremia zei: Zo vaak uw woorden gevonden werden, at ik ze op, uw woord was mij tot vreugde en blijdschap mijns harten; want uw naam is over mij uitgeroepen, HERE, God der heerscharen. (Jeremia 15:16).


Reacties