13 februari 2010

Leidt de Heilige Geest mij?In Lucas 4 :1-12 wordt beschreven hoe de Here Jezus door de duivel op de proef gesteld wordt. Als je leest wat de duivel voorstelt aan Jezus, is het onderwerp van de verleiding op zich niet fout.
Stenen in brood veranderen, was per definitie niet slecht. Jezus had het bij wijze van spreken zelf kunnen doen als teken of wonder onder het volk. De zonde lag niet in de daad, maar in het motief. Satan probeerde Jezus zover te krijgen dat Hij het zich makkelijk zou maken en het probleem van dat moment zou oplossen, ten koste van Zijn doelen op lange termijn. Zo werkt satan vaak; hij verleidt ons ertoe dingen te doen, zelfs goede dingen, uit verkeerde motieven. Dat iets op zich niet slecht is, betekent nog niet dat het altijd goed voor je zal zijn.
Het is goed om jezelf de vraag te stellen: 'Leidt de Heilige Geest mij hierin of duwt satan mij in die richting om mij op een verkeerd pad te brengen?'Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.