20 februari 2010

Voor een kind is het zeker mogelijk om tot geloof te komen

Het is berekend dat 75% van de christenen hun leven aan Jezus geeft voordat ze 17 jaar oud zijn. Daarom is het belangrijk dat wij de kinderen al voor die leeftijd bij de Here Jezus brengen.
Voor een kind is het zeker mogelijk om tot geloof te komen. Ook een kind is een zondaar (Joh. 3:6,7 en Rom. 3:23) en kan het evangelie begrijpen (2 Tim. 3:15). Een kind kan ook op jonge leeftijd al een keuze maken voor de Here Jezus (Matt. 21: 15,16). Corrie ten Boom was 4 jaar toen zij haar leven aan de Heer gaf.
In de Bijbel staat ook dat God de Vader niet wil dat 'een dezer kleinen verloren gaat' (Matt. 18:14) en ook de Here Jezus zegt in Markus 10:14 'Laat de kinderen tot Mij komen, verhinder ze niet, want voor zodanigen is het koninkrijk Gods'.

Al een aantal jaren mag ik in onze gemeente kinderwerk doen en elke dag zie ik steeds meer in hoe belangrijk het is om kinderen het evangelie al op jonge leeftijd te vertellen.
Wat een belangrijke en geweldige opdracht en verantwoordelijkheid hebben wij gekregen om (onze) kinderen al jong bekend te mogen maken met het Evangelie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.