27 februari 2010

Bidden voor alle aspecten van het leven van je tiener

"Het is niet altijd gemakkelijk om ouder van tieners te zijn. Tieners worden met allerlei zaken geconfronteerd war je je als ouder zorgen om kunt maken; van kledingkeuze tot eetstoornissen en van buiten de groep vallen tot grenzen verkennen. Al deze grote en kleine dingen uit het leven van je tiener mag je aan God voorleggen. Hij houdt immers nog meer van jouw kind dan jij !"

Het boek "Elke tiener heeft biddende ouders nodig" van Jodie Berndt, helpt ouders om te bidden voor alle aspecten van het leven van hun tiener; voor de ontwikkeling van hun karakter, voor belangrijke keuzes ten aanzien van de toekomst, voor stabiliteit en veiligheid maar bovenal dat God tot zijn doel zal komen in zijn of haar leven. De korte hoofdstukken zijn praktisch, bijbels en heel concreet. Het boek staat vol met getuigenissen van gewone ouders die - soms door schade en schande - hebben geleerd hun tieners te omringen met gebed.

Al enige tijd ben ik in dit boek bezig en het is inderdaad een heerlijk praktisch boek met veel herkenbare situaties. Ik las een voorbeeld waarin ik ook mijzelf herken en waar ik soms nog mee worstel. Ik denk dat het voor elke ouder herkenbaar is. De vraag is hoe we ermee omgaan!

Blz 92 : "Tieners vertonen bepaald gedrag - niemand zal dat ontkennen - maar dat doen wij ook. En voor we onze tieners de schuld in de schoenen schuiven, dienen wij zelf een onderzoekende blik in de spiegel te werpen. Paul David Tripp zegt in in zijn boek 'Age of Opportunity' dat ouders de tienerjaren van hun kroost als erg intensief ervaren omdat 'ze de verkeerde gedachten en verlangens in hun eigen hart reflecteren'- zelfrechtvaardiging, ongeduld en de wens dat onze kinderen succesvol zijn, zodat wij een goede indruk maken".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.