20 januari 2010

Toekomstige genade komt op Gods tijd

Wat is het soms moeilijk om te wachten op 'Gods tijd'. Zeker als je vragen hebt over waarom dingen gaan zoals ze gaan en geen uitzicht hebt op verandering of verbetering. Toch mogen we er altijd op vertrouwen dat God een plan heeft met een ieder van ons en dat Hij voor ons als gelovigen 'alles zal doen medewerken ten goede' (Rom. 8:28).
Soms begrijpen wij niets van Gods tijd en Zijn planning en Zijn doelen. Het vergt van ons geduld en vertrouwen om in geloof uit te zien naar wat Hij gaat doen. Uiteindelijk kan God 'nog oneindig veel meer doen dan wij bidden of beseffen' ( Efeze 3:20).

''Toekomstige genade komt op Gods tijd. We moeten er op wachten. Wanneer de Bijbel spreekt van wachten op de Here, wordt er niet een ongeduldig en wantrouwend wachten bedoeld. Het betekent dat we Hem voldoende vertrouwen, zodat we ons, zelfs wanneer Hij lang op zich laat wachten, niet tot een andere vorm van hulp wenden. Wachten op de Here is de voorwaarde die veel genade verwerft'.
citaat uit: 'Toekomstige genade ' van John Piper


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.