20 januari 2010

Onze gedachten....

Onze gedachten gaan soms allerlei kanten op. Soms denk ik wel eens 'wat als...' of 'had ik maar....'. Maar ook als je iets hoort van iemand of als bepaalde informatie je bereikt, is het goed om jezelf een belangrijke vraag te stellen. 'Is het waar? Of is het alleen maar een gerucht of een vermoeden? Is het waardig om door te vertellen? Zou het mijn christelijke principes weerspiegelen? Is het onwaardig, vulgair of beneden mijn waardigheid als christen?

De Here God stelt bepaalde eisen aan ons gedachteleven. Filip. 4:8 is er heel duidelijk over hoe we met onze gedachten om moeten gaan.

Paulus zegt: ' al wat waar, al wat waardig, al wat rechtvaardig is, al wat rein, al wat beminnelijk, al wat welluidend is, al wat deugd heet en lof verdient, bedenkt dat'.

Het is goed deze woorden stuk voor stuk eens te bestuderen en ze hardop uit te spreken. Laten we de betekenis ervan eens laten doordringen tot onze gedachten en onze ziel. Wat ons ook overkomen mag, laten we ervoor kiezen om die dingen te bedenken die in overeenstemming zijn met deze woorden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...