6 januari 2010

Bidden volgens vier stappen - (2) Schuldbelijdenis


1 Joh. 1:9 "Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid".


Na de tijd van lofprijs is het goed een tijd van schuldbelijdenis te hebben in het gebed. Het is een tijd waarin je je eigen hart onderzoekt en God door Zijn Heilige Geest kunt vragen te laten zien of er gebieden zijn in je leven waar God niet blij mee is. Dit vereist wel eerlijkheid. Er zijn soms dingen die tussen ons en God in kunnen staan en het is goed vrijelijk met God te kunnen communiceren. Het is goed de zonden te benoemen en ze te belijden aan Hem.

Naast het belijden moet je ook berouw hebben. Berouw betekent een verandering van denken, een hartsverandering en een andere houding ten opzichte van zonden. Soms zit er bv. een bepaalde wrok in je hart en door dit te belijden behoedt dat ons hart voor het koesteren van zondige gevoelens.

Het woordje 'indien' in bovenstaande Bijbeltekst is wel belangrijk. Wij moeten de eerste stap zetten en belijden wat niet goed is geweest. Daarna zal Hij ons vergeven en reinigen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.