4 januari 2010

Bidden volgens vier stappen - (1) LofprijsPsalm 36:6 zegt "HERE, hemelhoog is uw goedertierenheid, uw trouw reikt tot de wolken".

Wat geweldig om in ons gebed allereerst de Here God te mogen loven en prijzen. Wanneer je in de Bijbel leest, staan er talloze teksten die over lofprijzing gaan. We kunnen ook liederen zingen of opzeggen tot eer van Zijn Naam.
We mogen Hem loven en prijzen om wie Hij is. Hij is de Allerhoogste, Hij is Soeverein, Almachtig, Alwetend, Alomtegenwoordig, Onveranderlijk, Trouw, Heilig, Rechtvaardig, Wijs, Eeuwig, de Schepper van hemel en aarde, Hij is Liefde, Hij is Goed.

Lofprijs is in feite onbaatzuchtig. Het is een moment dat ons aanmoedigt ons te richten op de waarheden die op onze onveranderlijke God van toepassing zijn, in plaats van op onze steeds veranderende omstandigheden.
Er is niets zo krachtig als lofprijs. Het geeft Hem de eer die Hem toekomt en het brengt ons er ook toe omhoog te kijken en onze gedachten te richten op de dingen die boven zijn.

God draagt ons er toe op Hem te prijzen, elke dag opnieuw....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.